Medlem af Rejsegarantifonden

Norge 3 køredage - overnatning på hotel

Antal dage

5

Gruppe

Gennemføres ved min. 8 motorcykler

Sprog

Dansk

Pris

5.995 kr.

BESKRIVELSE AF TUREN

Denne tur byder på en rigtig dejlig rejse til vores broderland Norge. 

Rejsen starter og slutter ved hotellet. Der er mange måder at komme til hotellet på: (du er velkommen til at følges med mig, jeg sejler til Kristiansand den 16/6 kl. 9 og retur til Hirtshals den 20/6 kl. 17). 

Fra Jylland:
Færge Hirtshals – Kristiansand, derefter knap 200 kms kørsel til hotellet afhængig af valgt rute.

Færge Hirtshals – Larvik, derefter ca. 140 km kørsel til hotellet afhængig af valgt rute.

Fra Sjælland:
Færge København – Oslo, derefter ca. 200 km kørsel til hotellet afhængig af valgt rute.

Kørsel fra København til Strömstad via Øresundsbroen ca. 475 km. Derefter færge fra Strömstad til Sandefjord  (2,5 time) og ca. 160 km til hotellet afhængig af valgt rute.

Hotelopholdet i Vrådal er på et dejligt historisk 4-stjernet hotel. Her er alle faciliteter og bekvemmeligheder, en god bar og meget hyggelige opholdsrum. Hotellet kan dateres helt tilbage til 1864, hvor den første generation af familien Straand åbnede gæstgiveriet bygget i træ.  Hotellet som har kategorien “Historiske Hoteller” har en dejlig wellness-afdeling med swimmingpool, sauna og massagerum.

Rejsen inkluderer halvpension for alle deltagere under opholdet i Norge, startende med aftensmad på ankomstdagen og sluttende med morgenmad på hjemrejsedagen. 
Middagsmad spises på udvalgte steder hvor der er mulighed for at købe mad eller nyde den medbragte madpakke fra hotellet (ikke inkl. i prisen).
Der køres forskellige spændende ture i Telemark med flotte ruter med masser af udsigt, skønne pauser f.eks. ved Telemarkskanalen og flotte stavkirker.

HVAD ER MED I PRISEN

DATOER

16. juni – 20. juni 2024
– sidste tilmelding er 8 dage før afrejse.

BESKRIVELSE AF KØREDAGE

Efter en solid morgenmad er der en briefing om dagens tur, hvor vi herefter kører afsted.
Vi er retur på hotellet ca. kl. 17.
Der er rigelig med pauser hver dag, for at tage billeder, strække ben eller en kop kaffe.

Dagene kan variere efter vind og vejr, trafikale forhold, samt lokale helligdage.

Vær opmærksom på, at du søndag 16. juni bør ankomme til hotellet i Vrådal tidsnok til, at du kan deltage på velkomstmødet kl. 17 og ikke går glip af vigtige informationer.

Denne dag er første rejsedag, og dermed også ankomstdagen i Norge. Du står selv for at planlægge din rejse til hotellet.

Jeg hjælper gerne med at planlægge din tur og bestilling af færge.

Vær opmærksom på, at du søndag 16. juni bør ankomme til hotellet i Vrådal tidsnok til, at du kan deltage på velkomstmødet kl. 17 og ikke går glip af vigtige informationer.

Aftensmaden spises ca. kl. 19.

Denne dag kører vi mod den kendte Telemarkskanal, som er 105 km lang og går fra Dalen til Skien med 18 sluser på vejen. Vi holder en pause ved en flot kendt stavkirke.
Turen fortsætter nordpå til et meget populært skisportsområde, hvor vi holder frokostpause – vi finder en café eller køber sandwiches, som vi kan nyde i det fri.

På ruten tilbage mod Vrådal bliver der mulighed for at opleve “skisportens vugge” et museum, der beretter om, hvorledes skiløbet blev opfundet.
Det er frivilligt at besøge museet, og derfor er entré ikke inkluderet.

Aftensmaden spises ca. kl. 19.00 på hotellet.

Vi starter kl. 9 efter morgenmaden. Vi skal først op på et højfjeldsplateau med fantastisk natur. Vi stopper for at strække ben og tage nogle billeder med fantastisk udsigt.

Turen fortsætter ned mod Vemork, hvor vi skal besøge det store museum, der fortæller om norsk industrihistorie og ikke mindst om de dramatiske sabotageaktioner, som fandt sted under 2. Verdenskrig.

Vi kører fra Vemork og passerer gennem Rjukan, som ligger langt nede i dalen, vi kører nu op på fjeldet igen og passerer Telemarks højeste punkt, Gaustatoppen. Også her stopper vi selvfølgelig for at tage billeder af det fantastiske landskab.
Vejen tilbage til hotellet i Vrådal fører os ned ad fjeldet igen og ad en skøn vej, der bugter sig langs en sø, hvor der efter sigende skulle leve Norges svar på Loch Ness uhyret……

Denne aften spiser vi naturligvis igen en god middag på hotellet.

Denne dag skal vi mod vest, ad den næsten ubegribeligt smukke og dejlige Suleskarvegen, der om sommeren byder på sving efter sving igennem et næsten måneagtigt landskab, men om vinteren er vejen usynlig – dækket af sne som den er.
Vi ender nede i bunden til Lysebotn ved Lysefjorden, vejen derned byder på 27 sving; ét af dem endda mit inde i en flot gammel tunnel. På vejen tilbage til hotellet får vi lov at nyde svingene og Suleskarvegen igen, inden vi tager en mere nordlig rute tilbage til hotellet.

Alternativ, kortere udflugt, ca. 190 km med guide nr2 :
Virker turen til Lysebotn som en lidt stor mundfuld, eller ønsker man bare en lidt kortere køredag, kan man i stedet vælge en dejlig tur til det østlige Telemark.
Turen går ad smukke veje, gennem skove og forbi blinkende søer. Der gøres holdt i en by, der er et vigtigt knudepunkt  på Telemarkskanalen, og der bliver mulighed for at fotografere de imponerende sluser,  som passerende skibe skal igennem. 

Middag på hotellet om aftenen.

Hvis nogle gæster ønsker det, kører én af guiderne gerne en kort afslutningsudflugt i området, men ellers er dagen i dag hjemrejsedag, og vi tager afsked med hinanden efter en flot rejse til Telemark.

ANMELDELSER

BOOKING

Din booking er en forhåndsreservation.

Jeg kontakter dig for nærmere aftale.

BOOKING

Vi har desværre ingen planlagte ture på denne destination lige nu.

Men tilmeld dig vores nyhedsbrev og få direkte besked når vi har nyt.

HEINI MOSEGAARD

Din MC-Guide

INFORMATION

Email
vmt@vitomctours.com

Telefon
+45 9392 1166

Hjemmeside
vitomctours.dk

Rejsegarantifonden
Medlem nr. 3471

FÅ NYHEDER
DIREKTE
I INDBAKKEN

Tilmeld dig nyhedsbrevet og vær den
første til at få nyheder om turer og begivenheder.

FÅ NYHEDER
DIREKTE
I INDBAKKEN

FÅ NYHEDER
DIREKTE
I INDBAKKEN

Tilmeld dig nyhedsbrevet og vær den
første til at få nyheder om ture og begivenheder.

Tilmeld dig nyhedsbrevet og vær den første til at få nyheder om ture og begivenheder.