Medlem af Rejsegarantifonden

Granada / Sierra Nevada

Antal dage

8

Gruppe

Gennemføres ved min. 6 motorcykler

Sprog

Dansk

Pris

11.495 kr.

BESKRIVELSE AF TUREN

Hvis du ønsker mindre/flere overnatninger på hotellet kan dette selvfølgelig arrangeres.

15/4 – Ankomstdag: Du bliver hentet i Malaga lufthavn af transfer selskabet fra hotellet, du siger bare dit navn til chaufføren og ved indtjekning på hotellet, jeg har ordnet alt så det er klar til dig.

16/4 – Dag 2: Denne dag kan du slappe af ved poolen eller standen, evt. en tur til Malaga. Vi mødes på hotellet kl. 18 hvor vi får udleveret motorcyklerne. Du kan også vælge at ankomme denne dag, hvis du har lyst til det. (reduktion i prisen).

17/4 – 21/4 – Kørerdage: Vi mødes på hotellet og køre ca. kl. 09 når alle er klar. Dagen starter altid med en briefing om hvor turen går hen. Vi er hjemme på hotellet igen mellem kl. 16-18, alt efter jeres ønsker om pauser, billeder på turene eller om i vil hjem i poolen. Jeg er meget flexibel.

21/4 – Den sidste køredag: Efter vi har parkeret på hotellet, tømmer vi topboksen og aflevere nøglerne. Herefter er der en øl/vand på min regning, hvor vi bytter de sidste historier og siger pænt tak for denne gang.

22/4 – Afrejsedag: Du får senest dagen før afrejse at vide hvornår du bliver hentet af transfer selskabet og kørt i lufthavnen for hjemrejse.

HVAD ER MED I PRISEN

DATOER

 15. april – 22. april 2024

 – sidste tilmelding er 30 dage før afrejse.

VALGFRI MCÈR INKL. I PRISEN

OPGRADERING AF MC

Følgende motorcykler kan leveres mod et tillæg.

Motorcykel udlejerne har højsæson i peroden oktober – maj så for at jeg kan garantere du får den MC du ønsker at køre på, skal den bestilles min. 90 dage før rejsen starter.
Efter de 90 dage er der selvfølgelig stadigvæk masser af motorcykler at vælge mellem, men det kan forekomme at du må køre på dit ønske nr. 2 i dit valg af MC.

Finder du ikke den MC du ønsker at køre på, så endelig kontakt mig, så hjælper jeg med dette.

TILKØB - KOMFORTPAKKE - VALGFRI

Vælger du komfortpakken skal du selv kun tænke på at bestille din egen flybillet og aftensmad. 
Komfortpakken er for at gøre det  nemmere og hurtigere når der skal tankes benzin, betales for middagsmaden, købes drikke på turen, etc. (bliver beløbet du har betalt ikke brugt, bruges pengene den sidste aften til fælles spisning).

HOTELBESKRIVELSE

Vi bor på denne tur Øst for Malaga på 4* hotel som ligger direkte på strandpromenaden i Rincon de la Victoria.
Hotellet byder på en lækker restaurant hvor man kan nyde morgenmaden til solopgangen og udsigten over havet.
Et stenkast fra hotellet er der mange muligheder for shopping, restauranter, barer.
Hotellet har parkeringskælder, vaskeservice og gratis WIFI.

BESKRIVELSE AF KØREDAGE

Denne tur køres kun én gang i sæsonen.
Tidspunktet er nøje planlagt hvor alt blomstre og springer ud og temperaturen er med sikkerhed 20-25 grader.

Det er ikke kun Vest for Malaga der er fantastiske veje med lækre sving og fantastiske udsigter.
Øst for Malaga ligger bjergkæden Sierra Nevada med sine 3482m.o.h og naturparken Sierras de Tejeda, det er noget der skal opleves.
Turen er også planlagt til vi besøger Alhambra og Granada, det ulmer af oplevelser fra UNESCO´s verdensarvsliste. 

Jeg har en snak med dig som deltager inden vi rejser sydpå, for at tilrettelægge dagene, så alle får det maksimale ud af turen. Jeg hører bl.a. om hvilke ønsker du har om oplevelser og forventninger til køredage.

Se nedenfor de udvalgte ture / steder jeg har undersøgt og kørt mange gange.

Dagen starter kl. 9 hvor vi mødes på hotellet hvor motorcyklerne holder på den overvågede parkeringsplads.
Efter en briefing om dagens tur kører vi mod Antequera. Efter lidt kørsel gennem Malaga kommer vi ud på en dejlig vej med fantastisk asfalt og her begynder det at blive sjovt. Inden vi skal teste kurverne har vi fået en kop kaffe på en hyggelig lille kaffebar som ligger helt ude midt i ingenting.

På turen mod El Torcal kører vi gennem enkelte byer men ellers er det kun fri bane til at boltre sig de næste mange kilometer, det er meget sjældent vi møder 4 hjulede trafikanter.

Vi ankommer El Torcals naturreservat.

Vi parkerer ved besøgscenteret hvor der er mulighed for at gå en kort tur inde og se mere om historien og naturen omkring El Torcal.
Stedet kom på UNESCOs verdensarvsliste i 2016 og det kan man godt forstå når man ser dette sted. Når vi kører op ad en lille vej ser vi på begge sider klippeformationer af kalksten, det ligner pandekager der er stablet ovenpå hinanden, men det er vind og vejr der gennem mange tusinde år har skabt dette geologiske vidunder, som for 150 millioner år siden blev presset op gennem havbunden og i dag når op i 1.336 m.o.h ( Camorro de las Siete Mesas )

For dem som har lyst til en gåtur på 30 min. er der et stisystem på 1,5km. Her kan man se fossiler og klippehuler som har været beboet i kobberalderen for 3000 år siden.
Har du ikke lyst til gåtur, tager vi en kop kaffe på terrassen ved besøgscenteret.

Inden turen gå mod næste stop kikker vi gennem ”vinduet” Mirador Las Ventanillas, herfra er der en helt fantastisk udsigt over dalen ned mod landsbyen Villanueva de la Concepción. Er der godt vejr kan vi se Costa del Sol og over Middelhavet til Marokko.

Vi skal ikke glemme at spise så nu håber jeg vi er blevet sultne og spiser på en lokal restaurant. Her anbefales kroketter med ged eller en gedekotelet, hvis man er til dette. Menukortet er fyldt med lokale og internationale retter.
Efter maven er fyldt er det op på motorcyklen igen og mod en af de største nationalparker ”Parque Natural Montes da Malaga” her får vi flere pauser med fantastiske udsigter ud over Malaga, vi kommer også til at opleve ” et 8 tal” hvor vi bare kører rundt og rundt hvor vejen fører os gennem bjerget.

Vi ankommer hotellet ca. kl. 17

195km.

Dagen starter tidlig efter vi har fået en god morgenmad.

Kl. 8 kører vi fra hotellet mod turens højdepunkt i mere end en betydning.
Vi skal op i 2500m.o.h., vi kører mod Sierra Nevada som betyder ”Snedækket bjerg”.
Bjergkæden når med sine 3.482 m de største højder på den Iberiske halvø.
Her kan man i nogle perioder stå på ski om formiddagen og ligge ved stranden om eftermiddagen, imponerende.
På turen mod Sierra Nevada køre vi på nogle meget øde veje gennem små landsbyer hvor folk ofte kommer med hestevogn fyldt med afgrøder eller familien som skal til byen.

Vi tager en kop kaffe på toppen af Sierra Nevada, så kan vi også fortælle det.

Vi kører ned igen til Granada hvor vi skal gå en tur på og omkring Alhambra (“Det røde slot”). Det er noget af det største byggeri jeg har oplevet.
Slottet er bygget af maurerne mellem 1248 og 1354. Siden 1984 har det stået på UNESCOS verdensarvsliste og er Spaniens største turistattraktion. Borganlægget er ca. 740 meter langt og indtil 220 meter bredt. 

Efter en masse historie og indtryk er jeg sikker på sulten nærmer sig. Vi kører lidt udenfor Granada til en lille lokal restaurant.
Efter et dejligt måltid skal vi på motorcyklerne igen og mod hotellet i Rincón de la Victoria, her kører vi tværs gennem 2 nationalparker på den gode asfalt som kendetegner Andalusien.

340km.

Denne tur går til Nerja, hvor vi skal besøge drypstenshulen en af Spaniens mest besøgte turistattraktioner.

Vi starter efter en solid morgenmad med at køre ud langs kysten Alboranhavet mod Nerja. Vi kører gennem små landsbyer med havet på den ene side og bjergene på den anden.
Vi har et stop på et ”brasserie” hvor vi kan smage nogle af de mange kager som spaniolerne elsker.

Nu er vi snart fremme ved hulen men først parkere vi motorcyklerne for at slentre en tur gennem byen Nerja og få et fantastisk view ud over havet på byens torv, hvor der er masser af liv med gademusikanter og lokale handlende.

Så ankommer vi ”Hulen” (Cueva, som det hedder på spansk). Entréen koster 16Euro, den er inkl. hvis du har valgt komfortpakken.
Hulen blev opdaget den 12. januar 1959 af en gruppe unge lokale, som var på en sen aftentur og ledte efter flagermus. Her findes det ældste kunstværk, som mennesket kender og nogle af de største klippeformationer i verden (stalagmit og stalaktit betegner en bestemt type drypsten).

Frokosten indtages oppe i en af de hvide byer med udsigt ud over landskabet og middelhavet. Turen fortsætter i bjergene hvor vi køre på veje som kun svinger og svinger med lækker asfalt. Vi tager dagens sidste kaffestop i endnu en af de utallige hvide byer som findes i Andalusien.

180km.

Dagen i dag bliver kørsel omkring byen Benamocarra.

Vi kører ind mod Malaga for kort derefter at køre op i bjergene i naturparken Parque Natural Montes de Málaga, her kører vi på en af de bedste veje i Andalusien hvis man kommer som motorcykellist, fantastisk asfalt og kurver med god udsigt så her kan man få lov at prøve kræfterne på motorcyklen.
Vi mødes på en holdeplads med en fantastisk udsigt over naturparken på den ene side og middelhavet på den anden. Når vi er samlet kører vi op i en af de hvide byer for at få dagens første kop kaffe.

Turen fortsætter mod Øst og Cómpeta hvor vi skal spise frokosten på en lokal restaurant med palmer på terrassen og udsigt ud over byen Nerja.
Menukortet findes kun på Spansk og personalet snakker kun spansk, men bare rolig jeg har oversat menukortet til dansk som du modtager ved tilmeldingen, så kan det vist ikke blive mere lokalt.
På vejen hjem mod hotellet besøger vi byen Torrox hvor der hænger massevis af paraplyer over gaderne i centrum, et sjovt og farverigt syn.

Vi må lige ned på motorvejen 15 km. for så at komme op i bjergene igen mod Benamocarra, hvor vi får dagens sidste kop kaffe.
Herefter er der igen plads til dem som vil teste de fine kurver og asfalt inden vi når ned til kysten og kører samlet mod Rincón de la Victoria.

180km.

I dag er der ikke så mange turistattraktioner, vi skal besøge, men vi skal nærmere se, om vi kan tælle hvor mange sving, vi runder.

Turen går mod Vélez-Malaga og op i bjergene mod Puerto del sol. I dette område ser vi hver gang rovfugle svæve højt oppe over os. Puerto del Sol er et kendt sted for cykelryttere at køre, da det ligger 1085 meter over havet og har nogle fantastiske veje, som vi benytter os af.

Før vi kommer til Puerto del Sol har vi en kaffepause ved en kæmpe stor sø som er menneskeskabt. Lake Viñuela er 5,65km2, det er et imponerende syn. Før søen blev til, var der udført omfattende arkæologiske udgravninger, som viste bosættelser fra romertiden.

På vejen hjem kører vi igen over et bjergpas. Turen hjem går gennem en af de flotte nationalparker hvor vi får alle dufte og indtryk ind i hjælmen samtidig med vi ser ud over Malaga og Middelhavet.

185km.

ANMELDELSER

BOOKING

Din booking er en forhåndsreservation.

Jeg kontakter dig for nærmere aftale.

BOOKING

Vi har desværre ingen planlagte ture på denne destination lige nu.

Men tilmeld dig vores nyhedsbrev og få direkte besked når vi har nyt.

HEINI MOSEGAARD

Din MC-Guide

INFORMATION

Email
vmt@vitomctours.com

Telefon
+45 9392 1166

Hjemmeside
vitomctours.dk

Rejsegarantifonden
Medlem nr. 3471

FÅ NYHEDER
DIREKTE
I INDBAKKEN

Tilmeld dig nyhedsbrevet og vær den
første til at få nyheder om turer og begivenheder.

FÅ NYHEDER
DIREKTE
I INDBAKKEN

FÅ NYHEDER
DIREKTE
I INDBAKKEN

Tilmeld dig nyhedsbrevet og vær den
første til at få nyheder om ture og begivenheder.

Tilmeld dig nyhedsbrevet og vær den første til at få nyheder om ture og begivenheder.