Medlem af Rejsegarantifonden

Rügen 5 dage

Antal dage

5

Gruppe

Gennemføres ved min. 8 motorcykler

Sprog

Dansk

Pris

5.995 kr.

BESKRIVELSE AF TUREN

Her skal vi besøg en ø som har utrolig meget historie. Vi skal også et smut til Polen, udover vi besøger flere historiske byer i området.

Sammen med nogle mindre øer udgør Rügen, Landkreis Vorpommern-Rügen.
Øens længde er 52 km og bredden 41 km.

Rügen har faktisk tilhørt både Danmark og Sverige, hvor Valdemar den store erobrede øen i 1168.

I 1953 var øen centrum for DDR-regeringens berygtede “Auktion Rose” hvis formål var at nationalisere alle servicefirmaer, da DDR-staten krævede overtagelse af turistvirksomhederne, herved gik turismen på Rügen næsten i stå.
Efter mange år kom turismen tilbage og nu har Øen hvert år omkring 6 millioner overnatninger, som kan boltre sig på omkring 60 km sandstrand.

Rügen er også Tysklands største ø og her ligger det imponerende badehotel PRORA som Hitler byggede til arbejderklassen, under idealet om alle havde ret til ferie ved stranden. PRORA har 8 identiske hotelblokke med 6 etager hver og blev bygget til at 20.000 gæster kunne holde ferie i de 10.000 værelser, hvor der også skulle bygges et teater, biograf og en stor festsal hvor alle gæster kunne samles. Byggeriet gik dog i stå i 1939 da 2. verdenskrig startede.

På turen skal vi også besøge byen Pennemünde som først og fremmest er kendt som stedet, hvor V1- og V2-raketterne blev afprøvet. Vi skal selvfølgelig ind og se fabrikken.

HVAD ER MED I PRISEN

DATOER

10. maj – 14. maj 2025

– sidste tilmelding er 30 dage før afrejse.

HOTELBESKRIVELSE

Hotellet ligger centralt på øen hvilket gør vi nemt kommer afsted om morgen.

Hotellet tilbyder 1/2 pension som er med i prisen.
Værelserne er på 20kvm og har fladskærms TV, balcon/terrasse, stort badeværelse og godt internet. Mad og drikke, her er der stor komplet morgenmad, 3 retters aftensmad, kaffe og kagebord hver dag mellem kl. 15-17. I tidsrummet kl. 15 – 22 er der gratis drikke: øl, sodavand, vin, kaffe, etc.
Der er også gratis parkering. 

BESKRIVELSE AF KØREDAGE

Dagen starter med en briefing efter en veloverstået morgenmad.
Vi er klar ved cyklerne kl. 9 og er tilbage på hotellet ca. kl. 17

Dagene indeholder varieret kørsel hvor vi også besøger en seværdighed, her spiser vi også middagsmaden, som købes på restaurant eller en butik i nærheden.

Denne dag er ikke på programmet (8. maj, alle deltagere ankommer selv til hotellet).

Jeg overnatter i Harzen hvor jeg har kørt en tur med deltagere og tilbyder du kan følges med mig til hotellet på Rügen. Vi mødes i Lübeck kl. 12.
Dette er kun et tilbud og koster ikke noget, vil du overnatte et sted før Lübeck er jeg behjælpelig med bestilling af dette.
Kommer du med færgen fra Sjælland, enten via Rødby eller Gedser, er du naturligvis meget velkommen i dag til at gøre følge med resten af gruppen.

Eftermiddagens rute bringer os gennem Mecklenburg-Vorpommern og vi ankommer til Tysklands størst ø Rügen efter at have kørt på en 4 km lang bro fra Stralsund.

Vi ankommer hotellet omkring kl. 17. Efter vi har tjekket ind og set os lidt omkring i området, er det tid til turens første fællesspisning kl. 19

Efter vi har indtaget en god 3 retters middag er der informationsmøde om hvad der skal ske de næste 3 dage.
Efter informationsmødet slentre vi ned i opholdsstuen og bruger de sidste timer til at snakke med andre rejsende og får tid til at lære hinanden at kende.

Efter mange sikkert har kørt en lang tur i går ned til hotellet starter vi med en rolig og kort tur.
Vi er klar til afgang fra hotellet kl. 09.00.

Vores første stop på dagen bliver i byen “Circus”. Byen er en mindre by som har en meget særpræget byggestil. Her gør vi et stop og stækker benene.

Vi kører herefter til et af de mest kendte steder på øen, nemlig PRORA. PRORA var tiltænkt som ferieanlæg og badehotel til arbejderklassen.
Otte identiske hotelblokke med tilsammen 10.000 værelser nåede at blive bygget, inden 2. verdenskrig brød ud.
Her findes et besøgscenter med historiske udstillinger som absolut er et besøg værd.
“Museum zum anfassen”, er et ungdomsherberg, café med forskellige museer. Vi holder pause her, så der er tid til cafébesøg og en vandretur til stranden eller ved bygningerne.

Vi spiser middagsmaden nogle kilometer fra PRORA.

Den sidste del af dagen køres i den nordlige del af øen som bl.a. bringer os rundt om den store Jasmunder-sø.

På vejen hjem mod hotellet kører vi til byen Sassnitz. Byen har en super hyggelig havn hvor vi tager dagens sidste pause.

152km.

Efter et godt tysk morgenbord “mit allés” kører vi i dag mod det gamle DDR og den vestligste del af Polen!

Vi kører mod Polen og i retning mod den østligste halvø i Tyskland, nemlig Usedom, som er rig på smukke hvide strande og små fiskerbyer, her ligger også byen Peenemünde.
Er du interesseret i krigens historie så er dette det rigtige sted. Vi parkerer midt i Peenemünde by, så er der mulighed for at shoppe eller gå en tur til dem som ikke vil med på museum.

Pennemünde er byen, hvor V1- og V2-raketterne blev udviklet, men der blev aldrig affyret nogle fra byen. Raketterne blev sendt mod England, Belgien og Holland og det var tvivlsomt hvor de ramte da nøjagtigheden var ca. indenfor 17 kilometer. 

I Peenemünde er der også et ubådsmuseum hvor man kan se Sovjetunionens største dieseldrevne ubåd, U-461. 

Efter nogle timer på museum kører vi mod Polen og krydser den nordligste grænsemulighed mellem Tyskland og Polen, hvor vi har en pause ved et mindesmærke.

Turen hjem mod hotellet går gennem den sydelig del af Vorpommern. 

290km.

 

Dagen starter fra hotellet kl. 9 efter en dejlig morgenmad.

Vi starter med at køre mod Rügens største turiststed “jagthytten”. Dette slot er fra 1700 tallet hvor Svenskerne stadig reagerede over området. Hvis du har lyst kan du komme op i det 38 meter høje tårn, men du skal ikke have højdeskræk, for trappen er “fritsvævende”.

Vi besøger endnu et udsigtspunkt og her kan alle være med. Vi kommer over trætoppene og får en fantastisk udsigt ud over Rügen.

Vi køre herefter ned mod færgen som sejler os over til fastlandet hvor vi spiser dagens middagsmad i en lille tysk landsby.

Hvis tiden er til det kan vi tage en tur i et gammelt lokomotiv inden vi kører mod hotellet og den sidste fællesspisning for denne gang.

Vi ankommer på hotellet kl. 16 og har derved rigelig mulighed for at nå kaffe/kage bordet og evt. en kold Weis Beer på terrassen før aftensmaden. 

160km.

Efter en solid morgenmad er det desværre tiden hvor vi skal sige tak for denne gang.

Turen mod Danmark er efter eget ønske, men du er meget velkommen til at følges med mig nordpå.

ANMELDELSER

BOOKING

Din booking er en forhåndsreservation.

Jeg kontakter dig for nærmere aftale.

BOOKING

Vi har desværre ingen planlagte ture på denne destination lige nu.

Men tilmeld dig vores nyhedsbrev og få direkte besked når vi har nyt.

HEINI MOSEGAARD

Din MC-Guide

INFORMATION

Email
vmt@vitomctours.com

Telefon
+45 9392 1166

Hjemmeside
vitomctours.dk

Rejsegarantifonden
Medlem nr. 3471

FÅ NYHEDER
DIREKTE
I INDBAKKEN

Tilmeld dig nyhedsbrevet og vær den
første til at få nyheder om turer og begivenheder.

FÅ NYHEDER
DIREKTE
I INDBAKKEN

FÅ NYHEDER
DIREKTE
I INDBAKKEN

Tilmeld dig nyhedsbrevet og vær den
første til at få nyheder om ture og begivenheder.

Tilmeld dig nyhedsbrevet og vær den første til at få nyheder om ture og begivenheder.